onsdag den 27. oktober 2010

Inspiration søges!

Når vi får grøn salat er det oftest salat, agurk, majs og peberfrugt. Nogle gange avokado og sukkerærter. Jeg søger ny inspiration. Så kom gerne med jeres lækre ingredienser!
Billedet er fundes via Google

14 kommentarer:

 1. Kender godt det med at mangle lidt ny inspiration til tilbehøret...Vi kan godt lide at supplere en grøn salat med broccoli, mango, æbler, pinjekerner, radiser, revet squash, soltørrede tomater, rosiner, ananas, feta, grønne bønner osv. Dog ikke det hele på én gang:)
  Ofte laver vi andre typer af salater, da man hurtigt løber sur i det sammen. Der er god inspiration at hente i bl.a. 'Suveræn sommer' og 'lækre salater' og på internettet selvfølgelig:)
  Vi laver ofte en rødbede/æblesalat, gulerodssalat, bønne/tomatsalat, bønne/fetasalat og mere i den dur. Synes ikke det tager længere tid end en grøn salat.
  Nå, sikke en smøre...Håber det kunne inspirere lidt:)

  SvarSlet
 2. Vi er også vilde med og putte feta i, det giver en super lækker smag :)

  SvarSlet
 3. Elsker en blanding af babyspinat, avokado, tomat, peperfrugt, gulerødder, æbler, nødder (dem man nu kan lide), fetaost og en slat god olie-eddike-chili dressing.
  Mmm-mmm-mmmmmmmm.
  Håber det kunne bruges:-)
  Kh Ulla

  SvarSlet
 4. vores favorit er: blandet salat, avokado, majs, blommetomater, forårsløg, stegte champignons, mozzerella. Og hvis du så kommer stegte kyllingestykker i og laver flute til , så har du en ret. :-)

  SvarSlet
 5. Her i efteråret er min favorit en moderne udgave af den traditionelle råkost. Fint snittet rødkål, hvidkål, spidskål og gulerod. Heri æbler og rosiner og dressing af citronsaft og olivenolie. Sund, farverigt og mættende. Prøv det!

  SvarSlet
 6. Hvis nu det skal være et alternativ og mætte godt kan jeg anbefale:

  Hvidkål, gulerod, æble/appelsin
  Gulerod, rosin, æble
  Gulerod, rosin, peanuts
  Rødkål (rå), appelsin, æble
  Broccoli, rødløg, tomat (evt en smule bacon på toppen)

  Alle ovenstående kan bruges som de er eller suppleres op med de "almindelige" valg.

  ... OG HUSK så lige at kombinere farverne så det bliver endnu mere lækkert at spise :-D

  VELBEKOM!

  SvarSlet
 7. Vi laver en helt fantastisk salat med fintsnittet spidskål, en smule hvidløg eller forårsløg, persille, hvid balsamico og cashewnødder.

  SvarSlet
 8. En god opskrift. som ikke lige er grøn salat, men dog et rigtig godt alternativ er kogte afkølede rødbeder i tern. Æbler i tern, feta i tern og hakket persille. Mmmmm!

  SvarSlet
 9. Keep it simple.... ikke blande for mange ting efter min mening.
  feks salat, vandmelon, små osteterninger og pinjekerner... dog ikke lige årstiden nu til den må se så feks her; http://morskaber.blogspot.com/2010/09/aftensmaden.html

  SvarSlet
 10. Spinatblade, æbler og nødder (pinjekerner, usaltet salatmix mv.) Det er opskriften på en super lækker, nem og ikke kedelig salat.

  Til årstiden kan jeg godt lide at lave en salat med revet gulerødder (altså revet som i lange "skrællede" strimler) revet pastinak og æbler/rosiner, med en smule citron rørt i :-) Super simpelt.

  Håber det giver lidt inspiration

  SvarSlet
 11. Lige nu elsker vi en salat bestående af:

  1 orange peberfrugt
  1 bk. cherrytomater
  2 majskolber (hvor du nemt skærer de friske majs af)
  salt og peber
  saften fra en halv citron
  olivenolie
  evt. krydderurter

  Velbekomme :)

  SvarSlet
 12. 1000 tak alle sammen for jeres gode ideer:-)

  SvarSlet
 13. kom lige herind ad omveje, men vil da lige nævne at man ofte kan få store bundter bredbladet persille og mynte hos grønthandlere. Dem blander vi gerne med fint skåret agurk og tomat, evt. lidt grøn eller rød peber og nøder, dem man nu kan lide.
  eller også er der jo bare den helt traditionelle grønne salat, med flere forskellige slags salat, krydderurter og nødder. Dét er heller ikke dårligt.

  SvarSlet
 14. jordbær :) eller honningmelon _ fantastisk i salat

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.