fredag den 22. september 2017

At være forældre i 2017

Det her indlæg har jeg tænkt længe over. Men efter to forældremøder i den danske folkeskole den sidste uges tid, er jeg nu klar til at udgive det. Det handler om hvordan det er at være forældre i 2017. Det er ikke et ynkeindlæg, men bare tanker og mere fokus på, hvor mange krav og forventninger, der egentlig er til os forældre.
Udover at passe vores jobs skal vi finde tid til hver dag at læse 10 sider med/for vores barn. Her vil det sige dobbelt op pga. to børn. Vi skal også deltage og være sociale i fællesarrangementer som forældrerådet arrangerer. Legeaftaler og diverse fritidsaktiviteter skal også passes. Og så husk lige de sunde og varierede madpakker der skal laves, og der skal du i øvrigt også inddrage børnene i både indkøb og madlavning, så I kan få en god samtale, hvor du inddrager tal, mål, mængder, små regnestykker, udvider barnets ordforråd, øver lydering. Men husk når I handler ind, må det ikke være i ulvetimen, for det er ikke barnets behov og de andre kunder i supermarkedet gider ikke høre på dit tudende, trætte barn. Glem ikke de små sedler i madpakken, for barnet skal jo øve sig i at læse.
Når du så lige har pustet ud, så skal du have lært dit barn at binde snørebånd, for det er ved at være pinligt at barnet med størrelse 35 stadig bruger velcro eller elastiksnørebånd.
Når I er færdige med at øve snørebånd, skal I spille kortspil, brætspil eller terningespil. For I skal jo øve tal, mængder, vente på tur og "det handler om at være med ikke at vinde". Så er det ved at være tid til et aftensbad. Nu hvor barnet er startet i skole, forventes det jo at barnet selv kan klare badning, for det skal han/hun jo selv til idræt og svømning, så der skal øves og guides.
Når du så har puttet dine børn (husk at læse og synge inden putning for dit barn mærker dit nærvær og omsorg), så kan du sætte dig og læse dagens 17 beskeder og påmindelser på intra.
Find selv på flere. Jeg er glad for jeg kun arbejder deltid og ikke først er hjemme til spisetid hver dag, for så vil der da være alt for få timer sammen med mine vågne børn.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.