torsdag den 22. marts 2012

Forår (og en fuglebesked)

Sikke et dejligt vejr det er blevet! Det var næsten for varmt med jakke på, da jeg trillede med vognen her for lidt siden.


Jeg har (igen) brugt lidt (for mange) penge på nyt (gammelt) stof. Denne gang købt i Husflids netshop. Tror der skal syes en bøllehat til Filuca af i hvert fald det lilla.


Og så er jeg blevet pålagt fra Architectmade at stoppe fuglesalget, da de mener, farfars træfugle er kopier af Kristian Vedels fugle. Så der kommer ikke flere fugle til salg. Jeg skal hermed give en undskyldning for det tidligere salg.
(dog kan jeg ikke se det skulle være kopier. De er inspireret af dem ja, men det er da ikke ulovligt at lade sig inspirere? I så fald ville verden være et meget trist sted, hvis inspiration blev forbudt! Men det er jo en helt anden snak.)

16 kommentarer:

 1. Ja, det er et skønt vejr - og lææænge ventet ;o) Hmm - jeg forstår ikke hvordan Architectmade ligefrem kan pålægge dig at stoppe fuglesalget, det er jo på hobbybasis, og som du selv skriver er det vel ikke ulovligt at lade sig inspirere. Hvis de var direkte kopier, kunne jeg forstå det, men det her.... Det er langt ude... Det skal lige siges at jeg intet kender til loven på det område, men jeg mener stadig at de ikke har ret til det? Tænker at du skal undersøge det, for helt ærligt, de skal vel ikke stoppe farfars nebengesjæft? ;o)

  SvarSlet
 2. Jeg kender en sød pige, som også fik høvl af Poul Pava fordi hendes malerier var INSPIRERET af hans børnetegninger, men hun fik ret og fik lov at forsætte med at sælge sine malerier.

  Så måske I skal undersøge om Architectmade rent faktisk kan pålægge jer et forbud når det ikke er direkte kopier og I jo ikke sælger dem som Kristian Vedel fugle :)

  SvarSlet
 3. oj hvor er saadan noget bare anstrengende... ja, de ligner og alligevel er de jo helt anderledes - kan ikke forstaa at en saa stort mærke som architectmade kan faa ondt i r.... af farfars fugle. de sælger jo ikke mindre bare fordi der bliver solgt et par fugle herinde - de fleste vil jo maaske endda hellere have the real thing, selvom det kan man betvivle nu hvor de opførers sig saa smaaligt... jeg ville altsaa ogsaa undersøge det...

  SvarSlet
 4. Arj, nu må de fandeme lige få hovedet ud af røven! Dine fugle truer jo på ingen måde deres forretning, og jeg er altså ret sikker på, de ikke bare sådan kan forbyde dig at sælge ud af dem.

  Tænk bare på hvor mange i blogland der laver smykker og keramik osv. som er stærkt inspireret af de etablerede keramikere. Sådan er det når man laver noget fint. Det vil altid blive kopieret. Og sådan er det bare!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja og så er der jo rent faktisk flere af dem du kalder de etablerede keramikere, der stjæler vores (læs bla. mine) ideer og påstår dem som deres, selvom man i årevis har lavet noget der minder mistænkeligt meget om deres netop opfundne design *suk*

   Slet
 5. Hej Julie
  Dine fugle er slet ikke kopier... De prøver bare at skræmme dig ;) Jeg har skrevet et lille indlæg, som du måske vil se http://www.xoeinding.dk/2012/03/pipfugle-og-forar.html
  Kh Line

  SvarSlet
 6. Altså de er begge lavet af træ og det er vist også det - farfars har en anden facon, helt andre øjne og et hoved der sidder fast.
  Hm.... og måske farfar fik ideen først?
  Rent faktisk har jeg begge slags fugle herhjemme og når man kigger på dem, tænker jeg slet ikke på at det er kopier!

  SvarSlet
 7. Trist at de truer dig til at stoppe med at sælge pipfuglene.. De er så fine.

  SvarSlet
 8. Lækkert stof :)
  Ærgerligt at du ikke må sælge fugle længere. Dog tror jeg altså sagtens at de kan påkalde sig at det er kopier, da de ligger utroligt tæt op af originalen. Og i det øjeblik at du sælger dem er det jo netop ikke på hobby basis længere, så er det kommercielt.
  (Og bare lige for at kommentere på Christinas kommentar: Jo, de sælger mindre hvis folk vælger at købe fugle herinde i stedet for.)
  Egentlig har jeg intet imod dit salg af fugle, syntes det er super. Men mener bare at de har ophavsretten på deres side...

  SvarSlet
 9. Det er simpelthen utroligt de har kontaktet dig og bedt farfar om at stoppe produktionen af de skønne 'farfar fugle'. Jeg kan kun sige at det overhovedet ikke er en efterligning men en inspiration af Vedel fuglen. Jeg følger mig virkelig heldig at jeg ejer et sæt af 'farfar fuglene' jeg synes de er så flotte.

  SvarSlet
 10. Det er bestemt ikke ulovligt at lade sig inspirere, og du bør måske undersøge sagen lidt nærmere. Du er altid velkommen til at finde inspiration på Hobbytavlen.dk og også dele det du går og laver.

  SvarSlet
 11. Nej nej nej, du må ikke stoppe med Farfar fuglene! Jeg har jo ikke fåetkøbt nogle endnu!

  SvarSlet
 12. Jeg takker mange gange for jeres støtte og hjælpende ord og råd:-)

  SvarSlet
 13. Hvor er jeg bare uenig!! Selv har jeg to Farfar-fugle i det høje design og de ligner da slet ikke de fugle jeg fandt ved en google-søgning.. Helt andre øjne og en anden krop..
  Og så er jeg ret sikker på enhver som kan dreje træ laver fugle i den stil, hvor er det øv de mener de ejer ideen!!

  SvarSlet
 14. Nej hvor træls! Og kan de så tillade dig det?? Kender ikke loven omkring det. Synes jo det er en hvert ret at lade sig inspirere!

  SvarSlet
 15. Desværre har folk tit ondt i røven fordi folk tjener lidt, tror der sidder en grum person som har meldt det. Synes det er SÅ ærgeligt at dagens Danmark er blevet sådan
  Er så glad for mine 3 pip fugle :)

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.